Home Products News Contact Us
Home > Supports > Generator Sets

How To Solve The Abnormal Exhaust Of The Non Motor Generator Set

Apr. 08, 2022

There are three aspects that cannot be ignored when purchasing a non-motorized generator set. When choosing a non-motorized diesel generator, many consumers only pay attention to the price. At most, they ask how much the fuel consumption is, and then they start to buy it. Sometimes there will be an abnormal exhaust problem. The following types of exhaust anomalies of the non-motor generator set are ignored by many users. The working performance of the motorless generator set has a great relationship with the abnormal exhaust gas, but many people do not pay attention to this. The following non-motor generator set manufacturers will discuss with you:

 

I. White and grey smoke.

1. The diesel engine is too cold.

Solution: increase the inlet water temperature.

 

2. Water leaks in the cylinder.

Solution: Remove the intake and exhaust pipes or the cylinder head for inspection.

 

3. Incomplete combustion in the cylinder.

Solution: Check the fuel injector and cylinder compression pressure.

 

II. Taupe smoke.

1. The diesel engine is overloaded.

Solution: reduce the diesel engine load.

 

2. Too much oil in individual injection pumps.

Solution: Adjust the oil pump according to the prescribed method.

 

3. The fuel injector is faulty (such as intermittent smoke from the fuel nozzle exhaust).

Solution: Repair the fuel injector.

 

4. The fuel injection advance angle is too late (exhaust also has black smoke and flame).

Solution: Adjust the correct fuel injection advance angle.


diesel generator sets

 

III. Tianlan Tobacco

1. Lubricating oil enters the combustion chamber when the car is cold.

 

2. Piston wear.

Solution: Repair the piston.

 

The above is the solution to the abnormal exhaust of diesel generator sets shared by Cummins diesel generator manufacturers. For more details about generators and generator sets, please consult Jiangsu Starlight Electricity Equipments Co.,Ltd..

 

Jiangsu Starlight Electricity Equipments Co.,Ltd. is an OEM partner of Shangchai for many years. It has more than 40 years of experience in the production and manufacturing of diesel generator sets. It can provide users with various specifications of 15KW-2500KW. And other high-quality, low-energy generating sets to meet all customers' power needs. In addition, it can also meet the requirements of users with different voltages and different frequencies, as well as the power supply system of multiple units connected to the network. There are 64 sales and service departments nationwide, providing long-term technical consultation, free debugging, free maintenance, and free training services for users. Welcome contact us by email sales@dieselgeneratortech.com.


Contact Us
  • Adds: No.2 Xingguang Road, Guxi Industrial Park, Taixing, Jiangsu, China.
  • Tel: +86 771 5805 269
  • FAX: +86 771 5805 259
  • Cellphone: +86 134 8102 4441
                    +86 138 7819 8542
  • E-mail: sales@dieselgeneratortech.com
Follow Us

Copyright © Jiangsu Starlight Electricity Equipments Co., Ltd.All Rights Reserved | Sitemap

Contact Us